Una especialitat de la logopèdia cada vegada més sol·licitada.

La paràlisi facial es defineix com una alteració que pot afectar tant al moviment com a la sensibilitat de la cara i es produeix per l’afectació del nervi facial (VII parell cranial) Aquesta alteració pot produir com a conseqüència una afectació de nivell neurològic, desprès d’una cirurgia o per problemes a nivell metabòlic (entre d’altres) En altres ocasions es produeixen alteracions en la mobilitat i sensibilitat facial sense que hi hagi una causa aparent que les justifiqui. Aquest tipus de paràlisis s’anomenen paràlisis facials idiopàtiques (o de Bell) i afecten a 20 persones de cada 100.000.

Un diagnòstic precoç, juntament amb un tractament mèdic i logopèdic adequat, influeix directament en l’evolució de les seqüeles que poden produir-se a mig o a llarg termini.

El logopeda, junt amb altres professionals, és l’especialista encarregat de dissenyar un programa de rehabilitació neuromuscular per a fer front a les alteracions, tant en la mobilitat com en la sensibilitat perduda o en les dificultats en la deglució si s’escau. Aquest programa se centrarà en les característiques específiques i en les dificultats que presenta cada pacient, posant el focus en l’estimulació i l’augment de la força i sensibilitat de la musculatura facial. A més del treball que es fa a la consulta, el logopeda recomanà al pacient que realitzi diàriament a casa, una sèrie d’exercicis específics i pautats que prèviament s’entrenaran conjuntament i que faran que l’evolució sigui més ràpida i el tractament més eficaç.

Si teniu alguna consulta us podeu posar en contacte amb la nostra especialista sense cap compromís.

Demani la seva cita

Empleni el següent formulari dient-nos quan li aniria millor la seva cita i ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible