Montserrat Regalado, logopeda del Centre Sanitari Portí.

L’estudi realitzat per María Esther Ruiz Colom, professora associada de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Musical de la Universitat de Burgos, tracta sobre com la música pot ajudar a rehabilitar disfuncions de la parla i la veu.

A l’article «Col·laboració de la música amb la logopèdia escolar» publicat a la revista Música i Educació (Núm. 87 Any XXIV, 3 Octubre 2011), explica que en els últims anys i gràcies a canvis en la legislació que inclouen el concepte de necessitats educatives especials, s’ha vingut provant la relació que tenen el llenguatge musical i el parlat, així com que la col·laboració entre tots dos pot resultar fonamental en el tractament de certs problemes de la parla.

La professora de la universitat de Burgos explica i compara aquest procés d’aprenentatge de tots dos llenguatges i arriba a la conclusió que, efectivament, «les causes funcionals més comuns de la dislàlia i les causes principals de la disfonia funcional poden ser abordades des de la música , almenys en la forma indirecta d’intervenció, ja que els aspectes motriu, auditiu, respiratori, fonador i articulatori s’inclouen com a part important de la intervenció de tots dos trastorns i són, al seu torn, continguts musicals ».

Al Centre Sanitari Portí apliquem la música en els tractaments de logopèdia assolint els nostres objectius en un temps més reduit.

Ruiz Colom, Esther Música i Educació. Núm. 87 Any XXIV, 3 oct 2011. Pàgs. 86-95.

Demani la seva cita

Empleni el següent formulari dient-nos quan li aniria millor la seva cita i ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible