El servei de logopèdia del Centre Sanitari Portí ha registrat un important increment en les consultes de professors afectats per disfonies a causa de l’ús de la mascareta a les aules.

Com a responsable del servei de teràpia de la veu, afirmo que aquest fenomen és a causa de l’esforç que realitzen els professors per comunicar-se amb els alumnes mirant de contrarestar l’inconvenient de tenir la cara oculta per la mascareta de protecció.

Aquesta limitació, unida a la restricció de la distància social establerta en el protocol de seguretat, i l’obertura de les finestres a l’aula, provoca que el docent augmenti la intensitat i el volum de la veu. En la nostra consulta observem que molts dels docents no coneixen tècniques vocals adequades que els permetin projectar la veu durant hores i la majoria tampoc han adquirit hàbits en la cura de la veu. A més el desgast massiu que es produeix al forçar la veu pot portar importants problemes, que poden derivar en patologies vocals i fins i tot en cirurgia vocal.

Montserrat Regalado Massuet
LOGOPEDA nº col. 1793
Especialista en teràpia de la veu

Demani la seva cita

Empleni el següent formulari dient-nos quan li aniria millor la seva cita i ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible