Ens trobem davant d’una malaltia que les seves principals característiques estan relacionades amb infeccions respiratòries, alteracions en l’alimentació, problemes cardiovasculars i en el sistema nerviós. Avui ens centrarem en com afecta la veu.

Els problemes de veu, es reflecteixen en afonies i disfonies, les dificultats respiratòries produïdes pel virus, la fatiga crònica produeixen descoordinació de l’aire en la parla, la manca de veu, pèrdua de el to i fluctuacions d’intensitat quan un vol expressar-se, el no poder comunicar-te amb els teus de forma natural i normalitzada produeix estats d’angoixa, ansietat, ens provoca un malestar que fa forçar les cordes vocals, ens cansa parlar, ens esgota comunicar-nos.

Quins són els símptomes propis de les disfonies post-covid?

Fatiga respiratòria tant a nivell corporal com nivell vocal.
Presenten una veu sense brillantor amb ronquera.
Veu seca.
Pèrdua o disminució de l’escala tonal.
Emissió de veu entretallada a causa de la falta d’aire.
Dolors cervicals.
Pressió al pit.

En què ens pot ajudar una logopeda?

El logopeda iniciarà la teràpia basant-se en la seva respiració, aprenent a gestionar la fatiga i l’emissió d’aire durant la parla, evitant situacions d’estrès, donant pautes familiars per facilitar la comunicació sense angoixa. És molt important posar-se en mans de l’especialista per poder dur a terme una rehabilitació individualitzada.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres i els nostres professionals li resoldran tots els dubtes.

Demani la seva cita

Empleni el següent formulari dient-nos quan li aniria millor la seva cita i ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible